Presentation

Startsida

Innehåll

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Av Sven H. Gullman utgivna böcker

LOURDES
Visionerna - Källan - Undren

Utgiven 2010 av Artos bokförlag, häft. illustr. 296 sidor.
ISBN 978 91 7580 484-2

 

 

En ny stor bok om staden Lourdes i franska Pyrenéerna, som varje år är målet för sex miljoner kvinnor och män i alla åldrar. Många av dem är sjuka eller gravt handikappade. Det var där som Jungfru Maria 1858 vid upprepade tillfällen uppenbarade sig för den fjortonåriga flickan Bernadette i en grotta. Vattnet i en nyupptäckt källåder i grottan visade sig ha hälsobringande egenskaper och ryktet om underverk spreds vida omkring.

Så har det fortsatt år efter år. Tusentals personer säger sig ha blivit botade genom vattnet och på Jungfru Marias förbön men de kyrkliga myndigheterna är mycket försiktiga med att tala om underverk och bara ett mindre antal spontana tillfrisknanden har genom tiderna erkänts som mirakler. 

I programmet Gokväll lördagen den 1 oktober 2011 berättade skådespelerskan Pia Johansson bl a om sin förestående pilgrimsresa till Lourdes. Sven H Gullmans bok skymtade vid några tillfällen. Med hennes medgivande har ett par bildavsnitt fogats in nedan.

Läs recensioner

Boken finns också som talbok och är upptagen i TPB-katalogen, Sök på www.katalog.tpb.se.. Klicka sedan på TPB-katalogen och sök på orden Gullman Lourdes – lyssna på ett avsnitt ur boken som är nedladdningsbar.